Na tom, čo jete, skutočne záleží!

Naše telo sa snaží udržať konštantný pomer medzi zásadami a kyselinami, tzv. acidobázickú rovnováhu. Dnešný jednostranný spôsob stravovania s vysokým podielom mäsa a tukov, ale aj sladkostí a bielej múky, narušuje túto rovnováhu a spôsobuje prekyslenie organizmu.

Pomer zásad a kyselín v tele

Všetko, čo skonzumujeme, naše tráviace orgány spracujú a látky, ktoré sa do organizmu vstrebávajú, ovplyvňujú naše zdravie a pocit pohody. Ak pri stravovaní nedodržiavane pravidlá vhodných kombinácií potravín, jeme neskoro večer, prípadne v noci, môže sa zvýšiť tvorba žalúdočnej kyseliny. Produkcia žalúdočnej kyseliny podlieha aj nášmu psychickému stavu – stresy, každodenný zhon a a vypätie sa významne podieľajú na prekyslení organizmu.

Rovnováha kyselín a zásad

Telo sa snaží udržať konštantný pomer medzi zásadami a kyselinami, tzv. acidobázickú rovnováhu. Škodlivé kyseliny je potrebné z tela čo najskôr odstrániť. Organizmus neutralizuje kyseliny minerálmi, preto pri prekyslení siahne do svojich rezerv v oblastiach, kde sú najväčšie koncentrácie minerálnych látok, predovšetkým v kostiach, zuboch, kĺboch, cievach, krvi, v pokožke a tým neustále oslabuje, znižuje sa jeho obranyschopnosť a stáva sa náchylným rôzne ochorenia.

Zásaditá zmes na odkyslenie

Najnovšie výskumy ukázali, že ak prekyslenému organizmu pravidelne dodávame zásaditú zmes, je to účinná pomoc na očistenie od kyseliny a doplnenie zásob minerálnych látok. Tí, čo podstúpili očistu od kyseliny, hovoria o nečakanom a citeľnom zlepšení. Tlak v hlave a závraty, ktoré nás trápili aj celé roky, zmiznú už po niekoľkých dňoch. Myslenie sa stáva jasnejším, pamäť sa môže často výrazne zlepšiť. Namiesto depresií nastupuje uvoľnená veselosť. Pohyby sa stanú ľahšími, voľnejšími, istejšími, človek začne lepšie vyzerať a cítiť sa o celé roky mladší. Nevyrovnaní a hašteriví ľudia prežívajú pri očistení od kyseliny často v priebehu pár dní zmenu nálady a pretrváva v nich pocit harmónie.
Človek zbavený prekyslenia výrazne lepšie znáša aj opaľovanie, lebo ustúpi precitlivenosť na ultrafialové svetlo.

Nový životný pocit

Kto dosiahne acidobázickú rovnováhu, cíti sa ako znovuzrodený. Dôkladná očista od kyseliny vedie k duševnej a telesnej pohode. Veľmi rýchlo pochopíme, že toto je vlastne náš prirodzený stav. Odkyslenie organizmu je zdravotná prevencia, ku ktorej sa môže každý z nás dopracovať, ak dodrží disciplínu v životospráve. Aj keď sa liečime pod lekárskym dozorom, očista od kyseliny je najdôležitejšou podmienkou vyliečenia. Pretože len v zdravom vnútornom prostredí organizmu môžu prosperovať zdravé bunky. Bunkám nášho tela sa najlepšie darí v zásaditom prostredí, v ktorom dosahujú najdlhšiu životnosť.

Tuk je problém kyslosti

Čo to znamená? Telo vytvára tukové bunky, aby oddelilo kyseliny od vašich životne dôležitých orgánov a tým zabránilo ich poškodeniu. Teda tuk vám v podstate zachraňuje život. Tuk je totiž odpoveďou tela na jeho alarmujúce prekyslenie. Zdravé telo nie je obézne ani podvyživené. Zdravý organizmus si sám udržiava svoju optimálnu hmotnosť.

Viete, že...

... strava, ktorá pozostáva prevažne z bielkovín, cukru, kofeínu a rafinovaných potravín, narušuje celkovú acidobázickú rovnováhu vnútorného prostredia nášho organizmu?
... počas neutralizácie škodlivých kyselín sa v organizme spotrebováva vápnik a kyslík?
... zelenina a ovocie pôsobia zásadito?
... v priemere za deň nekonzumuje ovocie 50% obyvateľstva a zeleninu 25% obyvateľstva?
... ak malými dávkami zmeníte hodnotu pH, budete mať viac energie, jasnejšie myslenie, zlepší sa vám metabolizmus a prirodzeným spôsobom zoptimalizujete telesnú hmotnosť?
... pomocou lakmusového papierika si za 10 sekúnd môžete zmerať účinok vašej stravy a biochemický dopad vášho životného štýlu?

Čo je to pH?

Skratka pH znamená „exponent kyslosti“, signalizuje kyslosť alebo zásaditosť roztoku. Stupnica pH je stanovená v rozmedzí hodnôt 0 – 14, neutrálny stav je v bode 7, pod hodnotou 7 je vplyv prostredia kyslý, nad hodnotu 7 zásaditý; pH zdravého tela je v rozmedzí 6,4 – 7,4.
Pri meraní pH moču poukazuje na priamu súvislosť medzi hladinou kyslíka v tkanivách voči obsahu vápnika, horčíka, sodíka a draslíka. Tieto prvky sú najelementárnejšími iónmi buniek nášho tela. Kyslosť moču znamená, že naše telo sa zbavuje nadbytočných kyselín. Ak je pH moču nižšie ako 6 poukazuje na vysokú kyslosť v organizme.
Zdravý človek pri prvom rannom močení vykazuje normálnu hodnotu pH v rozmedzí 6,4 – 7. Neskôr počas celého dňa je optimálna hodnota pH 7 – 7,4.

Ako na tom ste?

Odporúčame vám diagnostiku organizmu a konzultáciu o metódach detoxikácie a zdravého chudnutia TU:
https://www.monada.eu/programy/relaxacne-programy-monada/chudnutie/

< Späť