Zdravie, sviežosť, štíhlosť, mladosť - to sú bonusy regenerácie

Ako získame nové životné sily, štíhlosť, lepšie držanie tela a zdravú chrbticu, pokojnejší spánok, uvoľnenie, uspokojivý sexuálny život a odolnosť voči ochoreniam?

Zbavme sa záťaže

Ak máme nadváhu, nosíme so sebou nebezpečné bremeno. hmotnosť zvýšená o desať percent znamená pre nás dvojnásobne vyššie riziko chronickej únavy, dýchavičnosti, reumatických bolestí, srdcovo cievnych ťažkostí, cukrovky. Prebytočné kilogramy nám skracujú život, zmenšujú energetické rezervy a zhoršujú náladu. Nájdime si vyhovujúci spôsob stravovania a očisťovania organizmu. Dodržiavajme vhodné kombinácie potravín, jedzme pravidelne, menšie dávky jedla viackrát denne a pravidelný pitný režim – 1,5 až 2 litre tekutín denne.

Obnovme telesnú aktivitu

Výskumy ukázali, že pohodlnosť je častejšou príčinou obezity ako chuť do jedla. Telesný pohyb je najúčinnejším urýchľovačom metabolizmu. Najjednoduchší, neškodný a najprirodzenejší spôsob kondičného tréningu je rýchla pešia chôdza. Pravidelné denné prechádzky vám zaručia účinnejšie spaľovanie tukov, zlepšenie činnosti srdca a pľúc, prehĺbenie dýchania. Zabezpečia pocit sviežosti, zostaneme čulí a vnímaví. Ak máme počas dňa málo času na prechádzky pre zdravie, využime každú možnosť pešej chôdze. Je pre nás naozaj nevyhnutné voziť sa všade autom?

Pravidelne sa otužujme

Naša pokožka je najrozmernejším a určite jedným zo životne najdôležitejších orgánov nášho tela. Kožou sa reguluje telesná teplota, udržuje sa stabilný krvný tlak a zabraňuje nadmernej strate tekutín. Póry pokožky pôsobia ako doplnkové vylučovacie orgány. Civilizácia priniesla mnohé vymoženosti, ale príroda nás nevybavila na pohodlný život. Žijeme v takmer skleníkovom prostredí - v prekúrených, pred čerstvým vzduchom chránených domoch. Toto ustavičné teplo je unavujúce, spomaľuje myslenie a oslabuje telo. Zrejme sme už zabudli, že ľudia odjakživa pripisovali studeným kúpeľom omladzovaciu silu. Pravidelné denné kúpanie v studenej vode zvyšuje látkovú výmenu až o 80%. Ranný studený kúpeľ, po ktorom sa silno vyutierame do sucha tak, že pokožka sčervenie, stimuluje dýchanie, zbaví pľúca opotrebovaného vzduchu a podporuje krvný obeh. Nepodľahnime obavám, že v studenej vode prechladneme. Prechladnúť sa dá tak v teple ako aj v chlade. Naopak – pokiaľ sme zdraví, môžu nám studené kúpele prospieť.

Zostaňme svieži, mladí a krásni

Ak túžime aj o desať či dvadsať rokov pôsobiť sviežo a vitálne, už dnes je ten správny čas na vykročenie po správnej ceste za zdravím. Nie všetky výdobytky civilizácie sú pre nás potrebné a nevyhnutné. Prehodnoťme si v každej životnej situácii, či nedáme prednosť radšej osvedčeným praktikám minulosti.

Nezabudnime!

Ľudský organizmus sa oveľa lepšie vysporiada s nedostatkom ako s nadbytkom a pocit únavy po pravidelnej telesnej aktivite je v konečnom dôsledku základom pre dobrý spánok a načerpanie vitálnej životnej energie. 

Príďte medzi nás!

Naučíme vás zmysluplne regenerovať vlastné fyzické aj psychické sily na niektorom z našich skupinových relaxačných pobytov.
https://www.monada.sk/

Náš TIP
Relaxačný pobyt MONADA KLASIK na 4 dni / 3 noci
https://www.monada.sk/skupinove-pobyty/relaxacne-pobyty/klasicky-relaxacny-pobyt-s-rehabilitacnou-a-relaxacnou-jogou-zaujimavymi-prednaskami-a-liecebnymi-procedurami/relaxacny-pobyt-monada-klasik-splendid-ensana-health-spa-hotel-kridlo-grand-piestany/

< Späť